Sosyal Medya

Güncel

Ünlü uzman PKK’nın hendek yöntemini anlattı

Ünlü güvenlik uzmanı Mete Yarar, PKK'lı teröristlerin hendeklerin etrafına nasıl bir sistem dahilinde yerleştiklerini anlattı.



Eski Bordo Bereli, güvenlik ve strateji uzmanı Mete Yarar, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da aylardır süren terör operasyonlarıyla ilgili olarak PKK'nın elindeki silahlardan, kullandığı yönteme kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Mete Yarar, PKK'lı teröristlerin hendeklerin etrafına nasıl bir sistem dahilinde yerleÅŸtiklerini de anlattı.

PKK'nın elinde M16'ların (ABD yapımı savaÅŸ tüfeÄŸi) sayısının anormal ÅŸekilde arttığını belirten Yarar, Türkiye'nin, sadece PKK ile deÄŸil, yurtdışından  getirilen yabancı lejyonerlerle de savaÅŸtığını söyledi.

PKK'NIN HENDEK SÄ°STEMÄ°

PKK'lı teröristlerin hendeklerin etrafına nasıl konuşlandıklarına dair bilgi veren Mete Yarar,"Her barikatın etrafında bir sistem var. Her barikatın etrafında, hem girişinde hem de çevresinde, en az 4 veya 5 tane bomba düzeneği var. Bunu yakın mesafeden koruyan kaleşli PKK'lı teröristler var. Biraz daha gerisinde de, roket mevzileri ve keşkin nişancı mevzileri var"dedi.

"TÃœRKÄ°YE YABANCI LEJYONERLERLE SAVAÅžIYOR"

Operasyon bölgesinde gözaltına alınan kiÅŸiler arasında yabancı uyruklu kiÅŸilerin arttığını söyleyen Mete Yarar, "Türkiye, GüneydoÄŸu'da yalnızca PKK terör örgütüyle deÄŸil, aynı zamanda yabancı lejyonerlerle de savaşıyor" dedi.

PKK'NIN M16 SIRRI

Operasyonlarda ele geçirilen mühimmatlarla ilgili de bilgi veren Yarar, "Operasyonlarda ele geçirilen silahlar arasında Rus yapımı, Alman yapımı, Amerikan yapımı silahlar var. M16 sayısı anormal ÅŸekilde artmış durumda ÅŸuanda." dedi. 

Kaynak : AkÅŸam

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.